Galuste cu prune in pesmet

Printeaza

Galuste cu prune in pesmet din: prune, apa, unt sau margarina, sare, zahar, faina, oua, pesmet, ulei.

Ingrediente:

  • 30-40 prune mai mici
  • 250 ml apă
  • 100 g unt sau margarina
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 250 g făină de patiserie
  • 3-4 ouă
  • 200 g pesmet din pâine
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui la fiert apa, untul sau margarina, sarea şi o linguriţă de zahăr.

Când dă în clocot, torni toată făina, amesteci foarte bine până ce aluatul se desprinde de pe cratiţă.

Il dai la răcit, amestecând din când în când ca să nu prindă crustă.

Intre timp, prepari pesmetul, într-o tigaie mai mare, prăjeşti pesmetul fără ulei până devine puţin auriu.

Stingi focul, adaugi uleiul, amesteci bine şi adaugi zahărul.

Când aluatul s-a răcit, încorporezi ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecaire.

Presari puţină faină pe o planşşetă şi frămânţi aluatul până devine elastic, puţin moale, dar care sa poată fi uşor de lucrat.

Rupi bucăţele de aluat, pui prunele în mijloc şi formezi găluştele. Intr-o cratiţă, le pui la fiert în apă clocotită cu puţină sare.

Nu pui decât atâtea găluşte cât să acopere parţial fundul cratiţei, pentru că ele cresc destul de mult şi se vor lipi unele de altele şi crapă.

Când toate se ridică la suprafâţă, le scoţi cu o spumieră şi le tăvăleşti prin pesmet.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet din: cartofi, oua, faina, unt, pesmet, zahar, scortisoara, prune. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 ouă 300 g făină 4 linguri unt 200 g pesmet 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară un praf sare 300 g prune   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.