Galuste pufoase cu varza calita

Printeaza

Galuste pufoase cu varza calita din: paine, ciolan afumat, ceapa, patrunjel, ou, unt, lapte, faina, sare, varza, morcov, ceapa, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Galuste pufoase cu varza calita

Pentru găluşte:

  • 150 g pâine veche
  • 100 g ciolan afumat, fără os
  • 1 ceapă
  • 5 fire pătrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingură unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • sare

Pentru garnitură:

  • 1 varză mică
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Tai cubuleţe bucata de ciolan afumat, la fel procedezi şi cu pâinea. Topeşti untul şi căleşti ceapa tocată până când devine uşor sticloasă, apoi pui carnea.

Dai deoparte când s-au călit şi le laşi la răcorit. Adaugi pâinea, torni laptele amestecat cu oul bătut, făina şi pătrunjelul tocat. Sărezi după gust, amesteci până când se omogenizează şi formezi găluştele.

Le fierbi în apă până când se ridică la suprafaţă.

Toci varza şi o freci cu sare. Căleşti cepele în ulei şi când devin sticloase pui varza şi morcovul ras.

Amesteci până când se înmoaie varza, condimentezi cu sare şi piper după gust şi dai deoparte.

Serveşti găluştele cu garnitură de varză călită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.