Galuste pufoase cu varza calita
PrinteazaGaluste pufoase cu varza calita din: paine, ciolan afumat, ceapa, patrunjel, ou, unt, lapte, faina, sare, varza, morcov, ceapa, sare, piper, ulei.
Pentru găluşte:
- 150 g pâine veche
- 100 g ciolan afumat, fără os
- 1 ceapă
- 5 fire pătrunjel
- 1 ou
- 1 lingură unt
- 100 ml lapte
- 1 lingură făină
- sare
Pentru garnitură:
- 1 varză mică
- 1 morcov
- 2 cepe
- sare
- piper
- 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Tai cubuleţe bucata de ciolan afumat, la fel procedezi şi cu pâinea. Topeşti untul şi căleşti ceapa tocată până când devine uşor sticloasă, apoi pui carnea.
Dai deoparte când s-au călit şi le laşi la răcorit. Adaugi pâinea, torni laptele amestecat cu oul bătut, făina şi pătrunjelul tocat. Sărezi după gust, amesteci până când se omogenizează şi formezi găluştele.
Le fierbi în apă până când se ridică la suprafaţă.
Toci varza şi o freci cu sare. Căleşti cepele în ulei şi când devin sticloase pui varza şi morcovul ras.
Amesteci până când se înmoaie varza, condimentezi cu sare şi piper după gust şi dai deoparte.
Serveşti găluştele cu garnitură de varză călită.
Pofta buna!