Galuste pufoase
PrinteazaGaluste pufoase din: cartofi, ardei gras, ceapa, morcov, telina, paine, lapte, ou, patrunjel, sare, piper.
- 3-4 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
Pentru găluşte:
- 1/2 pâine
- 200 ml lapte
- 1 ceapă
- 1 ou
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa şi pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Adaugă morcovul, ţelina şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Separat, taie pâinea cubuleţe. Toarnă peste ea laptele fierbinte şi lasă vreo zece minute să se înmoaie. Adaugă ceapa tocată fin, verdeaţa şi oul bătut cu un praf de sare şi piper şi frământă.
Compoziţia trebuie să fie bine legată. Dacă este prea moale, adaugă puţină făină. Cu palmele umede, modelează găluşte şi punele la fiert alături de legume.
Adaugă ardeiul tăiat mărunt, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic. Când sunt fierte, găluştele se ridică la suprafaţă.
Serveşte-le fierbinţi, alături de crutoane
Galuste pufoase
Pofta buna!