Galuste cu slaninuta si salata verde
PrinteazaGaluste cu slaninuta si salata verde din: paine, ceapa, unt, faina, sunca, lapte, oua, ceapa verde, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline, salata verde, sare, piper.
- 300 g paine alba veche de-o zi
- 2 cepe tocate marunt
- 40 g unt
- 80 g faina
- 150 g sunca crud uscata
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 2 linguri ceapa verde tocata
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri otet de vin
- 4 linguri ulei de masline
- 400 g salata verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie cuburi pâinea. Se căleşte ceapa în unt şi se amestecă împreună cu pâinea. Se adaugă făina şi cuburi de slăninuţă.
Se bat ouăle cu laptele şi se adaugă ceapă verde, sare şi piper. Se toarnă peste pâine şi se lasă să se pătrundă cca 15 min.
Se modelează 16 găluşte din această compoziţie şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb cca 15 min.
Se curăţă ceapa roşie şi se taie felii. Se amestecă oţetul cu ulei, cu telul, apoi se sărează şi se piperează.
Se taie fâşii de salată şi se amestecă împreună cu marinata şi ceapa. Se servesc alături de găluşte.
Galuste cu slaninuta si salata verde
Pofta buna!