Ghidul Complet. Considerat de mulți ca fiind coroana bijuteriilor din Piemonte, Barolo Monfortino de la Giacomo Conterno este un exemplu de măiestrie în vinificație. Monfortino este fermentat în mod natural și maturat în butoaie de stejar pentru multe luni. Este venerat pentru […]
Galuste de smantana cu raci
PrinteazaGaluste de smantana cu raci din: raci, unt, gris, ou, smantana, patrunjel, marar, masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de raci vii
- 150 g unt
- 2 linguri griş
- 1 ou
- 300 ml smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 100 g măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Galuste de smantana cu raci: Racii se spală şi se pun la fiert vii, în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi pe jumătate, se scot şi se prăjesc în toată cantitatea de unt, care a fost bine încins în prealabil.
aşază apoi pe un platou.
pregătesc găluştele, din 2 linguri de griş amestecate cu 1 ou, 100g de smântână, sare şi verdeaţă tocată fin.
ia cu lingura (udă) din compoziţie şi pun la fiert găluştele în apă clocotită cu puţină sare.
Când se ridică la suprafaţă, găluştele sunt gata şi se scot cu spumiera din apă. Se pun lângă raci, pe platou.
Se servesc racii calzi cu restul de smântână frecată cu piper măcinat. Se ornează platoul cu măsline negre.
Pofta buna!
Vinul Barolo Monfortino: De la Viță de Vie la Vin de Legendă – Ghidul Complet
Coaste de Porc la Grătar cu Sos Barbecue
coaste de cporc, sos barbecue, ulei, sare, piper, suc de portocale, miere, boia, usturoi. Nimic nu spune “festin” mai bine decât o porție generoasă de coaste de porc pregătite la grătar, glazurate cu un sos barbecue bogat și plin de aromă. Această rețetă transformă coastele de […]