Galuste cu sos de rodie

Printeaza

Galuste cu sos de rodie din: gris, oua, lapte, apa, rodii, amidon, portocale, scortisoara, unt, sare, zahar tos, bicarbonat de sodiu, seminte de mac, susan.

Ingrediente:

  • 200 g gris
  • doua oua
  • un litru lapte
  • 500 ml apa
  • doua rodii
  • o lingura cu amidon
  • doua portocale
  • o lingurita cu scortisoara
  • 70 g unt nesarat
  • un sfert de lingurita cu sare
  • 100 g zahar tos
  • bicarbonat de sodiu
  • seminte de mac
  • susan

 

Mod de preparare:

Portocalele se curăţă de coajă, se presează ca să se obţină sucul şi se pune într-o oală.

Seminţele de rodie se pun într-un blender, se pasează, apoi se trec printr-o strecurăroare şi sucul obţinut se toarnă peste cel de portocale.

Se adaugă zahărul tos, se fierbe până se dizolvă şi se pune amidonul dizolvat în puţină apă.

Se presară puţină scorţişoară şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă.

Grişul se amestecă bine cu ouăle, puţin bicarbonat de sodiu şi sarea şi se lasă cinci minute să se umfle.

Se fierbe laptele cu apa, se toarnă găluştele cu o lingură şi se lasă să fiarbă.

Când sunt gata se scot cu o spumieră pe un platou, se toarnă deasupra untul topit, se presară restul de scorţişoară şi se servesc cu sosul de rodii.

La compozitia de galuste se mai poate adauga si seminte de mac sau susan.

Galuste cu sos de rodie

Galuste_cu_sos_de_rodie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.