Galuste cu spanac in sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de galuste cu spanac in sos alb din: spanac, cascaval, oua, faina, sare, piper, nucsoara si smantana.
- 350 g spanac
- 200 g cascaval
- 3 oua
- 250 g faina
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 350 g smantana
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul, se spală şi se opăreşte în apă clocotită. Apoi se stoarce bine şi se toacă grosier. Se rade caşcavalul; 150 g se frământă cu ouă, spanac tocat şi făină; se adaugă sare, piper şi nucşoară.
Intr-o farfurie adâncă se presară făina. Se scot porţii de aluat, cu 2 linguri şi găluştele obţ’nute se tăvălesc pe rând în făină.
Intr-o oală mare se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; se pun înăuntru găluştele şi se lasă să fiarbă în apa care nu mai clocoteşte până ce urcă la suprafaţă. Se scot apoi cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.
Intr-o formă de sufleu se toarnă 175 ml smântână şi se aşază găluştele; se toarnă restul de smântână şi se presară deasupra 50 g caşcaval ras; se coc la cuptor 25 min., până ce suprafaţa se rumeneşte.
Galuste cu spanac in sos alb
Pofta buna!