Găluşte cu spanac
PrinteazaO reteta de galuste cu spanac din: frunze de spanac, branza de vaci, oua, galbenusuri, cascaval, faina, fulgi de migdale, nucsoara si sare.
- 130 g frunze de spanac
- 200 g branza de vaci
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 100 g cascaval
- 120 g faina
- 50 g fulgi de migdale
- nucsoara macinata
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă spanacul. în brânza de vaci se înglobează treptat ouăle şi gălbenuşurile, apoi se adaugă caşcaval ras, făină, fulgii de migdale pisaţi puţin, sare şi nucşoară. Se amestecă, se adaugă spanacul şi se înglobează şi el. Compoziţia se lasă să se odihnească.
Intr-o oală, se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare, apoi se reduce focul la mijlociu. Cu ajutorul a două linguriţe se scot găluşte din compoziţia de spanac şi se aşază în apa fierbinte, dar care nu mai clocoteşte. Se lasă să fiarbă găluştele 4-5 min, apoi se scot şi se păstrează la cald.
Găluşte cu spanac
Pofta buna!