Galuste de stiuca in sos de smantana

Printeaza

Galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare.

Ingrediente:

  • 1 ştiucă
  • 4-5 linguri de smântână
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • puţină ţelină
  • 2 cartofi
  • 2 fel ii pâine
  • 1 ou
  • verdeaţă
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă de lapte
  • puţin piper
  • puţină sare

 

Mod de preparare:

Galuste de stiuca in sos de smantana: Cureţi zarzavatul, îl tai mărunt şi îl pui la fiert împreună cu cartofii; laşi totul să fiarbă bine, până scade foarte mult zeama.

Intre timp, scoţi carnea de la peşte şi o dai prin maşina de tocat, împreună cu ceapa crudă şi pâinea înmuiată în lapte.

Peste peşte adaugi sare, piper, oul, ver­deaţa tocată fin şi făina.

Amesteci totul foarte bine şi formezi găluşte, pe care le fierbi în zeama în care a fiert zarzavatul.

Când sunt fierte, le scoţi pe o farfurie, diluezi smântână cu zeama rămasă şi torni sosul format peste găluşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.