Galusti calde cu sos de fructe
PrinteazaO reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra, faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura.
- 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni, proaspete sau decongelate
- 1 lingura zahar pudra
Pentru galusti :
- 250 g faina pentru prajituri
- un praf de sare
- 1 lingura zahar pudra
- 25 g unt cubulete
- 1 ou batut usor
- 75 ml lapte degresat
Garnitura:
- 4 linguri inghetata cu continut redus de grasimi sau iaurt
Mod de preparare:
Se iau fructele, se clatesc, se scurg si se pun, inca umede, intr-o tigaie mare adanca sau intr-o cratita mare, apoi se adauga zaharul si se amesteca. Se acopera tigaia si se fierb fructele la foc mic 15 minute, scuturand vasul din cand in cand sau amestecand pentru ca fructele sa nu se lipeasca. Pe masura ce fierb, fructele se desfac, transformandu-se intr-un sos neomogen.
Intre timp, pentru a prepara galustile, se pun intr-un castron faina, zaharul si sarea. Se adauga untul si se amesteca pana cand compozitia se omogenizeaza, apoi se adauga oul si laptele si se amesteca repede pana se formeaza o coca. Se imparte coca in doua si se modeleaza din fiecare bucata cate 8 gogosele de aluat cat o nuca, in total 16.
Dupa ce fructele s-au fiert, se pun galustile in sos, indepartandu-le pe cat posibil una de alta. Se acopera si se fierb in continuare la foc mic 8 minute, apoi se intorc galustile pe cealalta parte, se acopera din nou si se mai fierb la foc moderat 8 minute. Se servesc cate patru galusti de persoana cu putin sos si o lingura de inghetata sau iaurt.
Galusti calde cu sos de fructe
Pofta buna!