Galusti crocante
PrinteazaGalusti crocante
Ingrediente:
- 300 g orez cu bobul rotund
- 2 oua
- 100 g parmezan
- 50 g cascaval de oaie
- 200 g faina
- 50 g smantana
- 100 g mazare
- 100 g pesmet
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Galusti crocante: Dă caşcavalul şi parmezanul pe răzătoarea mare.
Spală bine orezul în mai multe ape reci, după care fierbe-l în apă cu sare.
Separat, fierbe mazărea. între timp, bate, într-un castron, ouăle ca pentru omletă.
Adaugă un praf de sare, orezul, mazărea scursă bine de zeamă, smântână, parmezanul şi caşcavalul ras şi 2 linguri cu pesmet.
Amestecă bine compoziţia, apoi formează mici mingiuţe.
Trece-le prin pesmet şi prăjeşte-le în baie ulei încins. Scoate-le apoi pe o hârtie absorbantă.
Pofta buna!