Tort de cafea cu crema ganache din: oua, unt, zahar, faina, cafea instant, praf de copt, zahar vanilat, rom, gem de caise, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 300g unt moale 200g zahar 300g faina 2 linguri cafea instant 2 lingurite praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri rom […]
Ganache de ciocolată
PrinteazaGanache de ciocolată din: ciocolata neagra, smantana lichida. Ganache de ciocolată este o rețetă clasică și versatilă care poate fi folosită în multe moduri, precum glazură pentru torturi sau prăjituri, umplutură pentru praline sau ca strat de acoperire pentru trufe.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%)
- 200 g smântână lichidă (cel puțin 30% grăsime)
Mod de preparare:
Pune 200 de grame de ciocolată neagră într-un castron rezistent la căldură.
Încălzește 200 de grame de smântână lichidă într-un ibric până când începe să fiarbă.
Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și lasă-le să stea timp de 2-3 minute fără a amesteca.
După acest timp, amestecă cu o spatulă până când ciocolata se topește complet și obții o compoziție fină și lucioasă.
Lasă ganache-ul să se răcească la temperatura camerei și apoi pune-l în frigider timp de aproximativ o oră, până când se întărește.
Informații nutriționale (valori aproximative pentru întreaga cantitate de ganache):
- Calorii: în jur de 1600 de calorii
- Carbohidrați: aproximativ 70 de grame
- Proteine: aproximativ 15 grame
- Grăsimi: aproximativ 120 de grame
Este o opțiune delicioasă pentru iubitorii de ciocolată și poate fi personalizată adăugând arome precum vanilie sau lichioruri.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!