Garam masala
PrinteazaGaram masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara.
- câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru
- 4 foi de dafin
- 6 păstăi de cardamom
- 12 boabe de piper
- 2 nuci de nucşoară măcinată
- 1 rulou de scorţişoară (4 cm)
Mod de preparare:
Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu dosul unui cuţit păstăile de cardamom şi scorţişoara.
Rumeneşti într-o tigaie, fără grăsime, 2 minute, piperul, cardamomul, chimionul, cuişoarele, coriandrul, dafinul şi scorţişoara.
Tragi tigaia de pe foc şi adaugi nucşoara în tigaia fierbinte. Amesteci şi mai laşi un minut ingredientele în tigaia caldă, luată de pe foc. Macini în mixer electric (sau mojar) toate condimentele.
Condimentul se păstrează în vas închis, în loc uscat şi răcoros.
Cateva retete cu garam masala
- Pui cu garam masala pe pat de orez basmati
- Cartofi cu garam masala
- Orez basmati cu branza panner si garam masala
Pofta buna!