Garf de mistret tanar la tava cu ciuperci, masline, napi si anghinare cu ganitura de pilaf
PrinteazaGarf de mistret tanar la tava cu ciuperci, masline, napi si anghinare cu ganitura de pilaf
- 1,500 kg garf de mistreţ tînăr
- 150 g măsline verzi
- 200 g arpagic
- 400 g napi sau funduri de anghinară
- 1/4 l vin dulceag
- 300 g ciuperci mici
- 1 legătură pătrunjel
- 120 g ulei
- sare
- piper
- 1 lămaie
- 250 g orez
- 30 g unt
Mod de preparare:
Se pune garful într-o tavă adîncă, se dă sare, piper, puţin ulei, puţină apă şi se frige la cuptor 30 minute.
Se pun apoi măslinele fără samburi, arpagicul, anghinara sau napii curăţaţi rotund şi ciupercile bine spălate şi se dau din nou la cuptor circa 30 minute, cu restul de ulei şi cii vinul.
Cînd este gata se aşază pe un platou adanc cu legumele din tavă, se presară cu verdeaţă tocată şi felii de lămaie fără coajă. Separat se poate servi orez fiert încălzit în unt. Se poate servi şi rece.
Pofta buna!
Ma tenteaza reteta asta.