Garf de mistret tanar la tava cu ciuperci, masline, napi si anghinare cu ganitura de pilaf

Printeaza

Garf de mistret tanar la tava cu ciuperci, masline, napi si anghinare cu ganitura de pilaf

Ingrediente:Garf de mistret tanar la tava cu ciuperci, masline, napi si anghinare cu ganitura de pilaf

  • 1,500 kg garf de mistreţ tînăr
  • 150 g măsline verzi
  • 200 g arpagic
  • 400 g napi sau funduri de anghinară
  • 1/4 l vin dulceag
  • 300 g ciuperci mici
  • 1 legătură pătrunjel
  • 120 g ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lămaie
  • 250 g orez
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Se pune garful într-o tavă adîncă, se dă sare, piper, puţin ulei, puţină apă şi se frige la cuptor 30 minute.

Se pun apoi măslinele fără samburi, arpa­gicul, anghinara sau napii curăţaţi rotund şi ciupercile bine spălate şi se dau din nou la cuptor circa 30 minute, cu restul de ulei şi cii vinul.

Cînd este gata se aşază pe un platou adanc cu legumele din tavă, se pre­sară cu verdeaţă tocată şi felii de lămaie fără coajă. Separat se poate servi orez fiert încălzit în unt. Se poate servi şi rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ma tenteaza reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.