Garf de porc la cuptor cu legume
PrinteazaGarf de porc la cuptor cu legume
- 1,400 kg garf
- 150 g ulei
- 500 g fasole verde
- 500 g morcovi
- 500 g conopidă
- 500 g roşii
- 300 g mazăre
- 1 legătură verdeaţă
- piper
- 60 g unt
- 30 g sare
- 1 fir cimbru
- 100g vin
Mod de preparare:
Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei, sare, piper, cimbru şi puţină apă, timp de circa 50 minute.
Morcovii, fasolea verde, conopida se curăţă, se taie în bucăţi mai mari, se spală şi se pun într-o cratiţă cu ulei şi puţină supă. Cratiţa se va acoperi şi se va lăsa să fiarbă înăbuşit timp de 30 minute.
Cînd sînt aproape gata, se pun într-o tavă, se potriveşte de sare, se aşază deasupra garful tranşat, mazărea, roşiile tăiate felii şi vinul.
Tava se va introduce la cuptor şi se va lăsa circa 15-20 minute.
La servire, garful astfel pregătit, se va stropi cu unt topit şi se adaugă verdeaţă tocată deasupra.
Pofta buna!