Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

Printeaza

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

Ingrediente:Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

  • 1,500 kg garf de porc
  • 1 /2 pahar coniac
  • 1 /2 l vin
  • sare
  • 2 ardei iuţi
  • 5 căţei usturoi
  • 200 g orez
  • 60 g capere
  • 100 g bureţi uscaţi
  • 200 g anghinare  mică
  • 150g arpagic
  • 100g unt
  • 50 g ulei
  • sare
  • maghiran
  • 11/21 supă
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Garful întreg se pune într-o tavă adîncă cu sare, ardeii şi usturoiul tă­iaţi. uleiul, coniacul, vinul, maghiranul şi se dă la cuptor circa 40 minute  se întoarce pe parcurs pînă este făcut.

Separat se face un pilaf din orez, ceapa sotată, unt, capere, bureţii tăiaţi şi supă. Se aşază garful pe platou şi peste el garful tăiat felii.

Se garniseşte cu arpagicul şi anghinarele sotate. Sosul se mai fierbe cu 1/41 sos de friptură, se leagă cu puţină făină de car­tofi şi se strecoară.

Se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.