Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf
PrinteazaGarf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf
- 1,500 kg garf de porc
- 1 /2 pahar coniac
- 1 /2 l vin
- sare
- 2 ardei iuţi
- 5 căţei usturoi
- 200 g orez
- 60 g capere
- 100 g bureţi uscaţi
- 200 g anghinare mică
- 150g arpagic
- 100g unt
- 50 g ulei
- sare
- maghiran
- 11/21 supă
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Garful întreg se pune într-o tavă adîncă cu sare, ardeii şi usturoiul tăiaţi. uleiul, coniacul, vinul, maghiranul şi se dă la cuptor circa 40 minute se întoarce pe parcurs pînă este făcut.
Separat se face un pilaf din orez, ceapa sotată, unt, capere, bureţii tăiaţi şi supă. Se aşază garful pe platou şi peste el garful tăiat felii.
Se garniseşte cu arpagicul şi anghinarele sotate. Sosul se mai fierbe cu 1/41 sos de friptură, se leagă cu puţină făină de cartofi şi se strecoară.
Se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.
Pofta buna!