Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur
PrinteazaGarf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur
- 1,400 kg garf de porc
- 300 g bureţi
- 300 g morcovi
- 200 g mazăre fină
- 1 legătură mărar
- 300 g cartofi
- 150g unt
- sare
- piper
- 2 cepe
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 2 linguri smantană
- 100 g zarzavat
- 1 /2 linguriţă boia
- 1 pahar vin
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu unt, apă, zarzavat tăiat, 1 ceapă tocată, sare şi piper circa 1 oră. Pe parcurs se stropeşte cu vin.
Cînd este gata, se aşază felii tăiat pe platou şi se garniseşte cu gogoşi umplute cu bureţi , carote tăiate felii şi mazăre, fierte date în unt şi cartofi ducesa .
In tavă se face sosul cu 1 /2 lingură făină, boia, dafin, restul de vin şi supă. După ce a fiert 15-20 minute, se strecoară şi se pune în el smantană.
Sosul se serveşte la sosieră şi puţin peste friptură.
Pofta buna!