Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

Printeaza

Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

Ingrediente:Garf la cuptor cu garnitură de gogoşi de bureţi, cartofi ducesa şi legume natur

  • 1,400 kg garf de porc
  • 300 g bureţi
  • 300 g morcovi
  • 200 g mazăre fină
  • 1 legătură mărar
  • 300 g cartofi
  • 150g unt
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri smantană
  • 100 g zarzavat
  • 1 /2 linguriţă boia
  • 1 pahar vin
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu unt, apă, zarzavat tăiat, 1 ceapă tocată, sare şi piper circa 1 oră. Pe parcurs se stropeşte cu vin.

Cînd este gata, se aşază felii tăiat pe platou şi se garniseşte cu gogoşi um­plute cu bureţi , carote tăiate felii şi mazăre, fierte date în unt şi cartofi ducesa .

In tavă se face sosul cu 1 /2 lingură făină, boia, dafin, restul de vin şi supă. După ce a fiert 15-20 minute, se strecoară şi se pune în el smantană.

Sosul se serveşte la sosieră şi puţin peste frip­tură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.