Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

Printeaza

Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

Ingrediente:Garf la cuptor cu garnitură de ţelină sotată şi coşuleţe din aluat umplute cu castraveţi in sos de friptură

  • 1,400 g garf de porc
  • 1 lingură bulion pastă
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 400 g castraveţi în saramură
  • 4 bucăţi ţelină
  • 8-10 coşuleţe coapte din aluat fraged
  • 150 g ulei
  • 60 g costiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 1 /4 l vin
  • 1 morcov

 

Mod de preparare:

Garful întreg se frige înăbuşit la cuptor cu 50 g ulei, puţină apă, afumătură, ceapă, morcovul tăiat felii, circa 50 de minute. Pe parcurs se pune vinul, cimbrul sare şi piper.

Cînd este gata, se taie felii şi se aşază pe un platou. în tavă se face sosul cu 1 /2 lingură făină, bulion şi supă şi se stre­coară.

Se garniseşte cu ţelină tăiată sferturi sotată (înăbuşită) şi coşuleţele umplute cu castraveţii curăţaţi, tăiaţi julien, bine spălaţi şi fierţi cu sos de friptură şi verdeaţă tocată.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.