Garnitura cu crema de usturoi
PrinteazaGarnitura cu crema de usturoi din: smantana, usturoi, oua, sare, piper.
- 360 g de smântână 35%
- 15 căţei de usturoi întregi, de mărime medie
- 3 ouă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierberi la foc foarte mic usturoiul în smântână până se înmoaie. Mixaţi totul. Turnaţi într-un castron. Presăraţi sare şi piper după gust, apoi, când amestecul este călduţ, încorporaţi ouăle.
Lăsaţi să se răcească complet.
Ungeţi din belşug şase forme de flancuri şi turnaţi amestecul în ele. Pregătiţi o tavă suficient de adâncă în care să puneţi aproximativ 2,5 cm de apă.
Aşezaţi formele umplute în apă, puneţi totul în cuptorul preîncălzit la 180° C şi lăsaţi la copt circa 25 de minute. Imţepaţi centrul flancului ca să verificaţi dacă e copt.
Pofta buna!