Garnitura de ceapa coapta
PrinteazaGarnitura de ceapa coapta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan, sare de mare, piper, pancetta, bacon.
- 4 cepe, curatate
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi, decojit si tocat marunt
- 4 crengute de rozmarin proaspat, tocat
- 8 linguri de smantana
- 2 maini de parmezan ras
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 4 felii de pancetta sau bacon afumat
Mod de preparare:
Fierbeti cepele in multa apa timp de 15 minute, pana se fragezesc un pic. Scoateti-le din vasul in care au fiert si lasati-le sa se raceasca. Apoi, cu un cutit ascutit, taiati cate o bucata de 2,5 cm din varful fiecarei cepe, tocati bucatile marunt si puneti-le deoparte.
Daca e necesar, indepartati putin si din capatul radacinos al cepelor, astfel incat acestea sa stea drept in tava. Cu ajutorul unei linguri, scoateti o parte dintre foile interioare ale fiecarei cepe, lasand exteriorul intact. Tocati-le marunt si pe acestea si adaugati-le peste restul de ceapa tocata.
Preincalziti cuptorul la 200°C. Separat, incingeti o tigaie si adaugati putin ulei de masline, usturoiul, toata ceapa tocata si ceva frunze de rozmarin tocate. Prajiti ingredientele vreo 2 minute pana se inmoaie, apoi micsorati focul. Turnati smantana si luati de pe foc. Amestecati parmezanul in compozitie si asezonati.
Infasurati fiecare ceapa intr-o felie de pancetta si apoi se fixeaza cu 1 crenguta de rozmarin. Asezati cepele intr-o tava si puneti cu lingura, in fiecare dintre ele, sosul de ceapa tocata. Coaceţi vreo 25 de minute in cuptorul preincalzit. Serviti cu friptura, dupa preferinta.
Garnitura de ceapa coapta
Pofta buna!