Garnitura delicioasa pentru friptura
PrinteazaGarnitura delicioasa pentru friptura
- 1 kg morcovi
- 1 kg gogoşari
- 1 kg ardei gras
- 1 kg ardei kapia
- 1 kg ţelină
- 1 kg gogonele
- 1 kg ceapă
- 1 bucată de hrean
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie julien, după care toate se pun în cratiţă.
Peste ele, se toarnă o soluţie făcută din 500 ml de oţet de 9 grade, 1 l de apă, 500 g zahăr şi o lingură cu vârf de sare.
Se pun la fiert şi clocotit; se pune în vas peste zarzavat. Se acoperă vasul şi se lasă timp de douăzeci şi patru de ore.
După aceea, se scurg de zeamăşi se amestecă cu două borcane de muştar, 2 fire de hrean ras pe răzătoarea mică, 250 ml de ulei, iar la final, se pun în borcane de 400 grame.
Se capseazăşi se dau la rece.
Pofta buna!