Garnitura din vinete coapte
PrinteazaGarnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 vanata
- 1 lingurita ulei
- 1 ceapa medie, tocata
- 2 rosii prunisoare, tocate
- 1/4 lingurita boia iute
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat
- 4 fire patrunjel sau coriandru
Mod de preparare:
Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o pe lung, scoateţi miezul cu lingura, „ciupind” şi un pic de coajă arsă (dă aromă bună, de fum).
Tăiaţi miezul în bucăţi mari. Incingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi ceapa până se înmoaie, amestecând frecvent.
Adăugaţi roşia tocată, lăsaţi să fiarbă cca 5 min. încorporaţi vânătă coaptă, sare şi piper după gust; amestecaţi uşor şi lăsaţi să mai dea într-un clocot.
Presăraţi frunze tocate de pătrunjel sau coriandru. Serviţi ca garnitură, la grătar de vită sau peşte.
Garnitura din vinete coapte
Pofta buna!