Garnitura din vinete coapte

Printeaza

Garnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 1 lingurita ulei
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 rosii prunisoare, tocate
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 4 fire patrunjel sau coriandru

 

Mod de preparare:

Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o pe lung, scoateţi miezul cu lingura, „ciupind” şi un pic de coajă arsă (dă aromă bună, de fum).

Tăiaţi miezul în bucăţi mari. Incingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi ceapa până se înmoaie, amestecând frecvent.

Adăugaţi roşia tocată, lăsaţi să fiarbă cca 5 min. încorporaţi vânătă coaptă, sare şi piper după gust; amestecaţi uşor şi lăsaţi să mai dea într-un clocot.

Presăraţi frunze tocate de pătrunjel sau coriandru. Serviţi ca garnitură, la grătar de vită sau peşte.

 

Garnitura din vinete coapte

Garnitura_din_vinete_coapte

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.