Oblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori. Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare […]
Garnitura de mazare verde
PrinteazaGarnitura de mazare verde din: mazare, unt sau ulei, zahar, faina, marar, sare.
Ingrediente:
- 200 g mazăre verde
- 5 g unt sau ulei
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă făină
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Garnitura de mazare verde: Mazărea curăţată şi spălată se fierbe în apă cu putină sare la un foc încet, ca să nu se sfarame boabele.
Cand e fiartă şi scăzută, se presără faina şi zahărul deasupra, cu care se lasă să mai fiarbă cateva minute.
Cand e bine fiartă, se pune grăsimea şi verdeaţa şi se lasâ să scadă.
Pofta buna!
Hribi – Beneficii pentru sanatate si retete
Hribi – Beneficii pentru sanatate si retete. Hribii (Boletus edulis) sunt ciuperci comestibile foarte apreciate, cunoscute și sub denumirile de ciuperci porcini, bureți sau gălbiori. Aceste ciuperci se găsesc în păduri de conifere și de foioase din emisfera nordică și au o valoare culinară ridicată datorită gustului lor savuros și texturii plăcute. Există mai multe […]