Garnitura de mazare verde

Printeaza

Garnitura de mazare verde din: mazare, unt sau ulei, zahar, faina, marar, sare.

 

Ingrediente:

  • 200 g mazăre verde
  • 5 g unt sau ulei
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă făină
  • mărar verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Garnitura de mazare verde: Mazărea curăţată şi spălată se fierbe în apă cu putină sare la un foc încet, ca să nu se sfarame boabele.

Cand e fiartă şi scăzută, se presără faina şi zahărul deasupra, cu care se lasă să mai fiarbă cateva minute.

Cand e bine fiartă, se pune grăsimea şi verdeaţa şi se lasâ să scadă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Oblete crocant

Oblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori. Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare […]

Hribi – Beneficii pentru sanatate si retete

Hribi – Beneficii pentru sanatate si retete. Hribii (Boletus edulis) sunt ciuperci comestibile foarte apreciate, cunoscute și sub denumirile de ciuperci porcini, bureți sau gălbiori. Aceste ciuperci se găsesc în păduri de conifere și de foioase din emisfera nordică și au o valoare culinară ridicată datorită gustului lor savuros și texturii plăcute. Există mai multe […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.