Garnitura de pastarnac

Printeaza

Garnitura de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.

Ingrediente:Garnitura_de_pastarnac

  • 1 kg de pastarnac, curatat de coaja
  • 3 linguri ulei de rapita
  • 50 g de zahar
  • 1 varf mare de unt
  • 1 lingurita de sare marina

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi, apoi taie capătul mai gros în două, pe lungime.

Fierbe bucăţile de păstârnac 5 minute, apoi scurge-le bine şi lasă-le să se usuce timp de câteva minute. Intre timp, pune uleiul într-o tavă subţire de copt şi încinge-l în cuptor 3 minute.

Scoate tava din cuptor şi dă drumul în ea, cu grijă, bucăţilor de păstârnac. Intoarce-le pe partea cealalată pentru a se acoperi de ulei, apoi asigură-te că nu sunt prea înghesuite (pentru că nu se vor face crocante).

Coace-le 30-35 de minute sau până când devin aurii şi crocante, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului.

Cu circa 10 minute înainte ca pune zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie mica. Incalzeste la foc foarte mic, pana cand zaharul se dizolva. Da focul mai mare si adu siropul la punctul de fierbere.

Măsoară 3  1/2 linguri de apă rece într-o cană gradată. Răsuceşte tigaia încontinuu până când zahărul capătă o nuanţă caramel închisă, apoi îndepărteaz-o de pe foc.

Stând cât mai departe cu putinţă, adaugă apa (va sări!). Pune din nou tigaia pe foc, adaugă untul şi sarea şi amestecă pentru a preveni formarea unor cocoloaşe.

Caramelul ar trebui să fie fluid, aşa că mai pune apă, dacă e nevoie.

Aşază păstârnacul pe un platou şi stropeşte-l cu caramelul sărat.

Garnitura de pastarnac

Garnitura_de_pastarnac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.