Garnitura de pastarnac
PrinteazaGarnitura de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina.
- 1 kg de pastarnac, curatat de coaja
- 3 linguri ulei de rapita
- 50 g de zahar
- 1 varf mare de unt
- 1 lingurita de sare marina
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi, apoi taie capătul mai gros în două, pe lungime.
Fierbe bucăţile de păstârnac 5 minute, apoi scurge-le bine şi lasă-le să se usuce timp de câteva minute. Intre timp, pune uleiul într-o tavă subţire de copt şi încinge-l în cuptor 3 minute.
Scoate tava din cuptor şi dă drumul în ea, cu grijă, bucăţilor de păstârnac. Intoarce-le pe partea cealalată pentru a se acoperi de ulei, apoi asigură-te că nu sunt prea înghesuite (pentru că nu se vor face crocante).
Coace-le 30-35 de minute sau până când devin aurii şi crocante, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului.
Cu circa 10 minute înainte ca pune zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie mica. Incalzeste la foc foarte mic, pana cand zaharul se dizolva. Da focul mai mare si adu siropul la punctul de fierbere.
Măsoară 3 1/2 linguri de apă rece într-o cană gradată. Răsuceşte tigaia încontinuu până când zahărul capătă o nuanţă caramel închisă, apoi îndepărteaz-o de pe foc.
Stând cât mai departe cu putinţă, adaugă apa (va sări!). Pune din nou tigaia pe foc, adaugă untul şi sarea şi amestecă pentru a preveni formarea unor cocoloaşe.
Caramelul ar trebui să fie fluid, aşa că mai pune apă, dacă e nevoie.
Aşază păstârnacul pe un platou şi stropeşte-l cu caramelul sărat.
Garnitura de pastarnac
Pofta buna!