Garnitura de praz si mazare
PrinteazaGranitura de praz si mazare din: praz, mazare congelata, ulei de masline, otet din vin alb, miere, mustar Dijon, atrunjel, menta.
Ingrediente:
- 6 fire medii de praz, de mărime egală (circa 1kg)
- 350 g de mazăre congelată
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet din vin alb
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguri de pătrunjel tocat fin
- 1 lingură de mentă tocată
Mod de preparare:
Taie frunzele exterioare ale firelor de praz, precum şi capetele acestora, până acolo unde ele încep să se separe.
Taie fiecare fir de praz în 3-4 bucăţi, apoi spală-le foarte bine. încălzeşte aparatul de fiert la aburi, pune în fel prazul şi găteşte-l 8 minute.
Adaugă mazărea şi fierbe totul 2-3 minute, până când ambele legume se înmoaie.
Intre timp, combină uleiul, oţetul, mierea, muştarul, sare şi piper într-un bol, pentru a face vinegretă.
Adaugă legumele fierbinţi şi ierburile şi amestecă bine.
Garnitura de praz si mazare
Pofta buna!