Garnitura de praz si mazare

Printeaza

Granitura de praz si mazare din: praz, mazare congelata, ulei de masline, otet din vin alb, miere, mustar Dijon, atrunjel, menta.

 

Ingrediente:

  • 6 fire medii de praz, de mărime egală (circa 1kg)
  • 350 g de mazăre congelată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet din vin alb
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de muştar Dijon
  • 2 linguri de pătrunjel tocat fin
  • 1 lingură de mentă tocată

 

 

Mod de preparare:

Taie frunzele exterioare ale firelor de praz, precum şi capetele acestora, până acolo unde ele încep să se separe.

Taie fiecare fir de praz în 3-4 bucăţi, apoi spală-le foarte bine. încălzeşte aparatul de fiert la aburi, pune în fel prazul şi găteşte-l 8 minute.

Adaugă mazărea şi fierbe totul 2-3 minute, până când ambele legume se înmoaie.

Intre timp, combină uleiul, oţetul, mierea, muştarul, sare şi piper într-un bol, pentru a face vinegretă.

Adaugă legumele fierbinţi şi ierburile şi amestecă bine.

Garnitura de praz si mazare

Granitura_de_praz_si_mazare

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.