Garnitura de legume cu feta din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc. Ingrediente: 100 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g vinete 250 g dovlecei verzi (zucchini) 250 g cartofi 600 g tomate in conserva 50 ml ulei […]
Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru
PrinteazaGarnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru din: ceapa, cimbru, seminte de mustar, otet de vin rosu, supa de pui, telina, pastarnac.
- 2 cepe, feliate subţire
- 1 legătură mică de cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini
- 1/4 linguriţă seminţe de muştar, zdrobite
- 2 linguri de oţet din vin roşu
- 400ml supă de pui
- 1 rădăcină de ţelină, curăţată de coajă şi feliată subţire
- 500g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat în rondele subţiri
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Incinge o tigaie nonaderentă la foc mediu spre mare, adaugă ceapa, frunzele de cimbru, seminţele de muştar şi 1 lingură de apă şi găteşte-le 10-15 minute.
Dacă ceapa începe să se prindă, mai pune putină apă. Când ceapa este suficient de moale, adaugă oţetul şi las-o să fiarbă 1 minut.
Intre timp, dă în clocot supa într-o oală medie. Adaugă ţelină şi păstârnacul şi fierbe-le 6 minute, amestecând ocazional.
Aşază aceste legume şi ceapa în straturi, într-un vas mare termorezistent.
Toarnă peste ele suficientă supă pentru a acoperi legumele pe jumătate, apoi dă-le la cuptor 30 de minute, până când se pătrund şi devin aurii.
Garnitura de telina si pastarnac cu aroma de cimbru
Pofta buna!
poate iti place si:
Garnitura de legume cu feta
Pofta buna!