Garnituri: Cartofi gratinaţi
PrinteazaO reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara.
- 1 catel de usturoi
- 1 kg cartofi rosii, circa 300 g
- smantana
- 250 ml lapte
- 100 g Emmentaler ras
- sare
- piper
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie în două, şi cu partea tăiată se freacă o formă de sufleu. Se spală şi se decojesc cartofii şi se taie felii subţiri. Se aşază în forma de sufleu suprapuse ca solzii de peşte.
Se amestecă smântână cu lapte, brânză, sare, piper şi nucşoară. Compoziţia se repartizează uniform peste cartofi, astfel încât să fie complet acoperiţi. Se coace gratinul la cuptor timp de 40-50 min., până ce se rumeneşte. Dacă se înfige furculiţa uşor, atunci cartofii sunt fierţi.
Cartofi gratinaţi
Pofta buna!