Garnituri: Cartofi gratinaţi

Printeaza

O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Cartofi gratinaţi

  •  1 catel de usturoi
  • 1 kg cartofi rosii, circa 300 g
  • smantana
  • 250 ml lapte
  • 100 g Emmentaler ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie în două, şi cu partea tăiată se freacă o formă de sufleu. Se spală şi se decojesc cartofii şi se taie felii subţiri. Se aşază în forma de sufleu supra­puse ca solzii de peşte.

Se amestecă smântână cu lapte, brânză, sare, piper şi nucşoară. Compoziţia se repartizează uni­form peste cartofi, astfel încât să fie com­plet acoperiţi. Se coace gratinul la cup­tor timp de 40-50 min., până ce se rumeneşte. Dacă se înfige furculiţa uşor, atunci cartofii sunt fierţi.

Cartofi gratinaţi

Cartofi gratinaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.