Gasca si arpagic in sos de vin
PrinteazaGasca si arpagic in sos de vin din: piept de gasca, vin rosu, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare, piper.
- 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca
- 1 l vin rosu sec
- 600 g arpagic
- 2 morcovi
- 50 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- 3-4 frunze de salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pielite, spălati-o, scurgeţi-o de apă şi presăraţi-o cu sare şi piper. Prăjiţi-o în ulei până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile. Opăriţi arpagicul, curăţaţi-l de foi şi clătiţi-l în apă rece.
Curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubulete. Puneţi într-un vas de sticlă termorezistentă carnea de raţă prăjită crestată din loc în loc, arpagicul, cubuleţele de morcov, salvia tocată şi căţeii de usturoi, tocaţi mărunt.
Turnaţi vinul în vas şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi vasul la cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute. Serviţi carnea de gâscă tăiată în feliuţe, cu garnitură de arpagic şi stropiţi totul cu sosul din vas.
Gasca si arpagic in sos de vin
Pofta buna!