Gasca in aspic
PrinteazaGasca in aspic din: gasca, vin, boia, cimbru, ceapa, telina, aspic, capere, hrean.
- 1 gâscă de 3,5 kg
- 1 pahar mare cu vin roşu, dulceag
- sare
- boia
- cimbru
- 1 ceapă mare
- 1 ţelină
- aspic
- capere
- hrean ras
Mod de preparare:
Cu toate ingredientele de mai sus puneţi gâscă în tavă adâncă să se rumenească plăcut, pe toate feţele. După 1 1/2 oră, friptura este gata.
Scoateţi-o din tavă şi puneţi-o la rece.
Din sosul de la friptură, pregătiţi un sos gustos cu 1/2 lingură de făină, puţin hrean, sos de carne şi 3 linguri cu smântână, apoi strecuraţi-l. Tăiaţi friptura în bucăţi şi puneţi-le pe platou.
Napaţi-le cu jumătate din sos. Decoraţi apoi preparatul cu frunze de tarhon opărite, felii subţiri de ridichi şi capere.
Daţi la frigider şi când s-a răcit, glasaţi cu aspic.
Pofta buna!