Gasca cu ciuperci si sos de smantana

Printeaza

Gasca cu ciuperci si sos de smantana din: carne de gasca, ceapa, ciuperci, ulei, morcovi, rosii, bulion, smantana, vin, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Gasca cu ciuperci si sos de smantana

  • 1 kg carne de gâsca
  • 200g ceapa
  • 1 kg ciuperci
  • 175g ulei
  • 150g morcovi
  • 500g rosii
  • 50g bulion de tomate
  • 300g smântâna
  • 100ml vin alb
  • 1 leg. verdeata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se portioneaza carnea de gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si tocata marunt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate julien si morcovii curatati, spalati si dati pe razatoarea mare.

Dupa 3-4 minute se stinge cu bulionul diluat cu 3-4 linguri de apa, se adauga bucatile de carne si se fierbe in continuare circa 45 de minute la foc mic.

Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de sâmburi, se taie in cubulete si se pun în mâncare împreuna cu smântâna si vinul atunci cånd carnea este bine fiarta.

Se potriveste gustul de sare si piper si se mai fierbe 10 minute, la foc mic.

La servit se adauga verdeata tocata la fiecare portie .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.