Gâscă cu mere şi castane

Printeaza

Gâscă cu mere şi castane din: gasca, sare, piper, boia, mere acrisoare, ceapa, unt, castane, cimbru, pelin, bere neagra, amidon.

Ingrediente:Gasca_cu_mere_si_castane

  • 1 gasca gata curatata (circa 3,5 kg)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 300 g mere acrisoare
  • 2 cepe
  • 1 lingura unt
  • 250 g castane fierte
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 lingurite pelin
  • 125 ml bere neagra
  • 2 lingurite amidon

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se freacă gâscă cu sare, piper şi boia. Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi se taie cuburi. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în unt până ce devine translucidă. Se călesc şi merele alături, cca 3 min. Se adaugă castanele, cimbrul şi pelinul. Se condimen­tează cu sare, piper şi boia.

Se umple gâscă cu acest ame­stec şi se închide cosând cu aţă. Se aşază gâscă într-o pungă specială pentru copt (cu pieptul în jos) şi se închide bine punga. Se înţeapă în partea de sus. Se aşază pe grătarul cuptorului, rece. Se pune pe raftul de dedesubt o tavă în care se va scurge grăsimea şi se coace gâscă la cuptor cca 3 ore.

Se taie apoi punga în partea de jos şi se lasă să curgă în tavă sosul şi grăsimea. Se îndepărtează punga şi se întoarce gâs­că. Se unge cu 50 ml bere, folosind o pensulă, apoi se mai coace 30-60 min., până ce devine crocantă.

Se condimen­tează sosul şi se adaugă amidon şi 75 ml de bere; se lasă să dea într-un clocot, amestecând. Se serveşte la friptura de gâscă, oferind alături şi cartoti sau găluşte.

Gâscă cu mere şi castane

Gasca_cu_mere_si_castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.