Gasca la cuptor cu ciuperci

Printeaza

Gasca la cuptor cu ciuperci din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, sare, faina, vin, amidon, morcov, ciuperci.

Ingrediente:Gasca la cuptor cu ciuperci

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 1 kg de cireşe
  • 500 g vişine bine coapte
  • 400 g cartofi
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • 50 g zahăr
  • sare
  • 1 linguriţă cu făină
  • 1 pahar de vin negru
  • 10 g amidon
  • 3 linguri cu sos brun
  • 1 morcov
  • 20 de ciuperci

 

Mod de preparare:

Frigeti la cuptor gâscă într-o tavă mare. Adaugaţi la friptură, sare, morcovul tăiat, puţină apă. Când friptura este frumos rumenită pe toate feţele, scoateţi-o şi puneţi-o in alt vas.

In sosul din tavă mai puneţi supă, sos brun şi lasaţi sa fiarba 20 de minute. După aceea, acest sos se strecoara şi se combina cu amidonul dezlegat în vin.

Separat, fierbeţi cartofii, daţi-i prin sita, amestecaţi-ii cu unt, sare, gălbenuş şi nucşoară rasă. Cu aceasta pasta, şpri ,ui,i 10 coşuieţe aşezate pe marginea platoului.

Ungeti-le cu ouă şi gratinaţi-le la foc iute. Tranşaţi gâscă în bucăţi şi aşezaţi-le pe mijlocul platoului.

Scoateti sâmburii de la cireşe şi vişine şi fierbeţi-le 2-6 minute în 2-3 linguri cu sos de la friptură, puţină apa şi zahar.

Sotati ciupercile întregi şi puneţi-le între coşuleţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.