Mancare de varza cu pipote de gasca si mere din: pipote de gasca, varza murata, ardei gras, vin alb, cimbru, mere, rosie, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g pipote de gâscă 1 varză murată mică 1 ardei gras 100 ml vin alb 2 crenguțe de cimbru 2 mere mici și acrișoare 1 roșie sau […]
Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte
PrinteazaGasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte din: gasca, mere, zahar, sare, piper, cimbru, costita afumata, faina, oua, ficat de gasca, franzela, cascaval, vin, sos alb.
Ingrediente:
- 1 gască de 3,500 kg
- 12 mere de aceeaşi mărime
- 40 g zahăr
- sare
- piper
- cimbru
- 60 g costiţă afumată
- 150 g făină
- 2 ouă
- ficatul de la gască
- 1 felie franzelă
- 1/2 lapte
- 30 g caşcaval
- 1 pahar vin
- 3 linguri sos alb
Mod de preparare:
Se frige gasca înăbuşită cu ceapa tocată, costiţa tăiată, cimbru, sare, piper, capul şi gîtul tăiate bucăţi şi vinul.
Cînd este gata, se scoate gasca şi bucăţile de carne şi se face un sos brun picant cu 1/2 lingură făină şi supă şi se strecoară.
Separat se fac 10 clătite care se umplu cu ficatul sotat tocat, amestecat cu franzela muiată şi stoarsă, sare, piper şi 1 ou crud.
Clătitele se taie în cîte 3 bucăţi şi se aşază într-o tavă, se napează cu sos alb, se presară cu caşcaval ras şi se gratinează.
Merele se curăţă; la 10 mere se scoate mijlocul cu seminţele şi apoi 2 mere se rad, se amestecă cu puţin zahăr şi sare şi se umplu cele 10 mere, apoi se dau la cuptor într-o tavă cu puţin unt şi 2 linguri cu apă.
Gasca se tranşează şi se aşază pe platou garnisită cu merele coapte şi clătitele gratinate.
Pentru ca gasca să fie reuşită, cind se frige, se unge des (se arozează) cu sosul din tavă.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte
Mancare de varza cu pipote de gasca si mere
Pofta buna!
Reteta asta de gasca la cuptor merge la o masa festiva. Sigur o s-o incerc.