Gasca fripta

Printeaza

Gasca fripta din: gasca, untura, garnitura de cartofi, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 gîscă tînără
  • 1/2 lingură untură
  • garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Gasca fripta: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă.

Punem puţină untură ca sâ nu se arda sucul gîştii, stropim uşor cu apă rece şi dăm la cuptor încins.

Cînd gîsca începe să se rumenească, adăugăm în tavă puţină apă, micşorăm focul şi lăsăm să se frigă, stropind des cu sosul ei.

Din cînd în cînd adăugăm cîte o lingură de apă rece ca să nu se ardă sosul. Decupăm gîsca la fel ca raţa friptă şi o servim fierbinte, pe cartofi prăjiţi cu ceapă, iar sosul, în so­sieră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Coniac de casă cu boabe de piper

Coniac de casă cu boabe de piper din: vin rosu sec, zahar, alcool, coaja de portocala, scortisoara, cuisoare, piper negru, cimbru, apa. Această rețetă de coniac de casă este o modalitate minunată de a crea o băutură alcoolică aromată și bogată în confortul propriului cămin.     Ingrediente: 1 litru de vin roșu sec (cu […]

Salată crocantă de andive și nuci

Salată crocantă de andive și nuci din: andive, nuci, branza feta, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper. Această salată crocantă de andive și nuci este o combinație echilibrată între gusturi și texturi. Andivele proaspete și crocante se îmbină perfect cu nucile bogate în proteine și grăsimi sănătoase, iar brânza feta adaugă un plus […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.