Gasca impanata cu sunca

Printeaza

Gasca impanata cu sunca din: gasca, vin, porumb, unt, sunca, ridichi, verdeata.

Ingrediente:Gasca impanata cu sunca

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 1 pahar cu vin negru
  • 8 ştiuleţi de porumb în lapte
  • 50 g unt
  • 200 g friptură de gâscă
  • 150 g şuncă tăiată julienne
  • câteva ridichi de lună
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Frigeţi o gâscă mare cu puţin zarzavat obişnuit ca pentru supă. Când este gata, puneţi-o în alt vas.

In tava de frigare, pregătiţi un sos legat, în care adăugaţi vinul negru. Curăţaţi boabele de pe ştiuleţii în lapte, spălaţi-le şi fierbeţi-le 2 ore la foc mic.

Adăugaţi în sosul respectiv sare, zahăr şi unt. Aceste boabe păstrate în borcane închise etanş le folosiţi la preparat.

Legaţi sosul cu făină, puneţi 200 g friptură de gâscă tăiată în cuburi mici şi 150 g şuncă tăiată julienne. Scoateţi piepţii de la friptură, având grijă să nu rupeţi pielea şi scoateţi de asemenea osul pieptului de la gâscă.

Combinaţi în amestec boabele de porumb, friptura de gâscă (200 g) şi şunca. Cu aceasta umpleţi locul unde au fost piepţii.

Napaţi cu sos piepţii, tăiaţi în felii subţiri şi decoraţii-i cu flori din albuş, ridichi şi verdeaţă. Puneţi gâscă umplută pe platou, după ce a stat 30 de minute în cuptor potrivit şi puneţi-o la frigider.

Glasaţi-o cu aspic, garnisiţi-o cu mere coapte învelite în foietaj.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.