Gasca in suc propriu cu broccoli
PrinteazaGasca in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa, morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin, usturoi, cimbru uscat, sare si piper.
- 800 g carne de gasca (pulpa sau piept fara os)
- 600 g broccoli
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, tăiaţi-o în bucăţi mai mari şi presăraţi-o cu sare şi piper. Puneţi bucăţile de carne într-un ceaun şi puneţi peste acestea 1 litru de apă. Puneţi ceaunul pe foc. Când apa începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul.
Adăugaţi uleiul de floarea soarelui, cimbrul, foile de dafin şi căţeii de usturoi întregi. Acoperiţi ceaunul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, circa 45 de minute. Intre timp, desfaceţi broccoli în bucheţele, curăţaţi ceapa şi morcovul şi spălaţi-le. Puneţi-le pe toate într-o oală, la fiert, în 2 litri de apă.
Fierbeţi-le la foc mic 20 de minute, apoi scoateţi-le pe o farfurie şi păstraţi-le acoperite la cald. Serviţi bucăţelele de carne de gâscă fierbinţi cu garnitură de broccoli şi rondele de morcov. Stropiţi carnea cu sosul format în ceaun iar legumele cu ulei de măsline.
Gasca in suc propriu cu broccoli
Pofta buna!
CUm arata bucatile alea de gasca, delicios!