Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati
PrinteazaGasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati
- 1 gască 3,500 kg
- 250 g carnăciori afumaţi
- 100 g costiţă afumată
- sare
- piper
- 1 1/2 varză roşie
- 2 cepe
- 700 g catofi
- 200 g grăsime
- 3 mere
- puţin zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri oţet
Mod de preparare:
Se frige la cuptor gasca înăbuşită cu sare, piper, grăsime şi puţină apă (circa. 2 ore). Cînd este bine rumenită se scoate şi se taie bucăţi. în cratiţă se face un sos simplu cu 2 linguri sos brun şi supă.
Se garniseşte cu varză roşie (se taie varza subţire, se dă sare şi după o oră se spală bine şi se stoarce, apoi se fierbe înăbuşită cu costiţă tăiată în julien, merele tăiate sau rase, puţină sare, zahăr, 2 linguri oţet, 1 pahar supă şi l lingură grăsime) în jurul budincei.
Cartofii sotaţi cu ceapă, amestecaţi cu ouă crude se pun în formă de budincă unsă, presărată cu pesmet, se dă la cuptor 15 minute se pune în mijlocul platoului şi peste ea gasca tăiată felii.
Carnăciorii tăiaţi, sotaţi se pun pe langa varză.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!