Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati

Printeaza

Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati

Ingrediente:Gasca la cuptor cu garnitura de budinca de cartofi, varza rosie cu costita si mere si carnaciori sotati

  • 1 gască  3,500 kg
  • 250 g carnăciori afumaţi
  • 100 g costiţă afumată
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 varză roşie
  • 2 cepe
  • 700 g catofi
  • 200 g grăsime
  • 3 mere
  • puţin zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Se frige la cuptor gasca înăbuşită cu sare, piper, grăsime şi puţină apă (circa. 2 ore). Cînd este bine rumenită se scoate şi se taie bucăţi. în cratiţă se face un sos simplu cu 2 linguri sos brun şi supă.

Se garniseşte cu varză roşie (se taie varza subţire, se dă sare şi după o oră se spală bine şi se stoarce, apoi se fierbe înăbuşită cu costiţă tăiată în julien, merele tăiate sau rase, pu­ţină sare, zahăr, 2 linguri oţet, 1 pahar supă şi l lingură grăsime) în jurul budincei.

Cartofii sotaţi cu ceapă, amestecaţi cu ouă crude se pun în formă de budincă unsă, presărată cu pesmet, se dă la cuptor 15 minute se pune în mij­locul platoului şi peste ea gasca tăiată felii.

Carnăciorii tăiaţi, sotaţi se pun pe langa varză.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.