Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi ducesa umpluti cu visine si cirese glasate si ciuperci sotate
PrinteazaGasca la cuptor cu garnitura de cartofi ducesa umpluti cu visine si cirese glasate si ciuperci sotate
- 1 gască a 3 500 kg
- 1 kg cireşe pietroase
- 500 g vişine coapte
- 400 g cartofi
- 2 ouă
- 15 g unt
- 40 g zahăr
- sare
- 1 lingură făină
- 1 pahar Cotnar
- 10 g amidon
- 3 linguri sos brun
- 1 morcov
- 20 ciuperci
- oase de gască
Mod de preparare:
Se frige la cuptor gasca înăbuşită cu grăsime, sare, morcovul, tăiat, oase de gască sparte şi puţină apă. Cînd este gata se scoate gîsea şi se face sosul în tavă, se mai pune supă, sos brun, se fierbe 20 minute, se strecoară şi se mai fierbe 2-3 minute cu amidonul dizolvat în vin.
Se fierb cartofii, se dau prin sită, se amestecă cu 20 g unt, sare, gălbenuş şi nucşoară rasă.
Cu această pastă se şpriţuiesc 10 coşuleţe pe marginea platoului (de metal), se ung cu ou şi se gratinează la foc iute.
Se tranşează gasca şi se aşază pe mijlocul platoului. Coşuleţele se umplu cu cireşele glasate (se scot sîmburii de la cireşe şi vişine, se storc bine şi se fierb 2 minute cu 2-3 linguri sos de friptură şi puţin zahăr).
Ciupercile întregi sotate în unt se pun pe platou între coşuleţe. Sosul se serveşte separat şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!