Gasca la cuptor cu garnitura de castane glasate, varza de Bruxelles sotata, carnaciori prajiti si cosulete umplute cu ficat
PrinteazaGasca la cuptor cu garnitura de castane glasate, varza de Bruxelles sotata, carnaciori prajiti si cosulete umplute cu ficat
- 1 gască a 3,500 kg
- 600 g castane
- 200 g carnăciori cabanos sau crenvurşti
- 400 g varză de Bruxelles
- 20 coşuleţe coapte din aluat fraged
- 250g ficat de gîscă
- sare
- piper
- 150 g unt
- cimbru
- 1 pahar vin roşu
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Se frige la cuptor gasca înăbuşită şi cînd este gata şi frumos rumenită se scoate şi se face sosul cu făină, supă şi vin.
Sosul trebuie să aibă o culoare brună, să fie gustos. Se tranşează gasca şi se aşază pe un platou garnisită cu castanele glasate cu sos de friptură, varza de Bruxelles fiartă 5 minute, strecurată şi dată prin unt, carnăciorii prăjiţi, tocaţi bucăţi şi coşuleţele umplute cu mus de ficat.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!