Gasca la cuptor pe pat de varza
PrinteazaGasca la cuptor pe pat de varza din: gasca, mere, cuisoare, vin, unt, varza, ulei, bulion, patrunjel, sare, piper.
- o gâscă
- 3-4 mere lonatane
- 10 cuişoare
- 500 ml vin alb
- o lingură unt
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- o varză medie
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- o foaie dafin
- sare
- piper
- 2-3 fire pătrunjel verde
Mod de preparare:
Gâscă foarte bine curăţată de o parte a grăsimii si spălată se presară cu sare şi piper la interior. Cuişoarele se înfig în mere şi apoi acestea se aşază înăuntrul păsării.
Se leagă picioarele si aripile, se presară cu sare şi piper la exterior şi se aşază în tava de cuptor.
Se pun untul şi vinul şi se lasă la cuptor 3 ore, stropind pasărea din când în când cu sosul care se formează în tavă, pentru a nu se usca prea tare.
Intre timp, se toacă varza, se pune într-un vas de cuptor alături de celelalte ingrediente şi se dă la cuptor pentru 50 de minute. Carnea de gâscă se serveşte pe pat de varză, cu decor de pătrunjel verde.
Gasca la cuptor pe pat de varza
Pofta buna!