Gasca impanata cu garnitura de budinca de conopida si mere coapte umplute cu maruntaie de gasca

Printeaza

Gasca impanata cu garnitura de budinca de conopida si mere coapte umplute cu maruntaie de gasca

Ingrediente:Gasca impanata cu garnitura de budinca de conopida si mere coapte umplute cu maruntaie de gasca

  • 1 gască  3,500 kg
  • 1 kg conopidă
  • 100 g caşcaval
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 1 1/2 lingură făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1/4 l lapte
  • 12 cartofi mari
  • ficat şi pipotă de gască
  • 1 pahar vin
  • 100 g file afumat
  • mere

 

Mod de preparare:

Se împănează piepţii cu file afumat şi se frig la cuptor cu ceapa tocată, unt, sare piper şi vin. Cind sant gata se scot şi se face sosul, se mai pune 1/2 lingură făină, supă şi sos de friptură, apoi se strecoară.

Se tranşează gasca şi se aşază pe platou garnisit cu coşuleţe cu budincă de conopidă. Pen­tru budincă  se rupe conopida bucheţele, se fierbe, se strecoară şi se amestecă cu sos alb, caşcaval ras, puţină sare şi 3 ouă apoi se ung 6 forme mici de salată, se pune în ele conopida şi se dau la cuptor în bain-marie, 25 minute.

Cartofii se curăţă, se coc la cuptor, se scobesc cu o linguriţă şi se umplu cu tocâtura din ficat şi pipotă sotate cu ceapă şi unt.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.