Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi

Printeaza

Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi

Ingrediente:Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi

  • 1 gască a circa 3 kg
  • 230 g măsline vezi
  • 300 g orez
  • 300 g ciuperci
  • 250 g ulei
  • 300 g arpagic
  • 100 g napi
  • sare
  • piper
  • 1/4 l vin
  • 2 l supă sau apă
  • 2 foi dafin
  • 1 lămaie
  • 80 g capere
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie gasca în 16-20 bucăţi egale, se spală bine şi se mai scot oasele subţiri, apoi se sotează în ulei, se pun intr-o cratiţă cu capac şi se fierb cu 1 1 supă, 1/21 apă, vin, sare, piper, dafin.

Pe parcurs se adaugă măslinele fără samburi, caperele şi mai spre sfîrşit arpagicul sotat, napii tăiaţi felii groase şi ulei.

Cînd a scăzut se pune verdeaţa tocată şi se dă la rece. Se serveşte rece, aşezîndu-se pe platou adanc cu felii de lămaie fără coajă.

Separat se serveşte pilaf cu ciuperci rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pur si simplu delicios! Recomand sa gatiti gasca cu masline.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.