Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi
PrinteazaGasca salbatica cu masline, arpagic si napi
- 1 gască a circa 3 kg
- 230 g măsline vezi
- 300 g orez
- 300 g ciuperci
- 250 g ulei
- 300 g arpagic
- 100 g napi
- sare
- piper
- 1/4 l vin
- 2 l supă sau apă
- 2 foi dafin
- 1 lămaie
- 80 g capere
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie gasca în 16-20 bucăţi egale, se spală bine şi se mai scot oasele subţiri, apoi se sotează în ulei, se pun intr-o cratiţă cu capac şi se fierb cu 1 1 supă, 1/21 apă, vin, sare, piper, dafin.
Pe parcurs se adaugă măslinele fără samburi, caperele şi mai spre sfîrşit arpagicul sotat, napii tăiaţi felii groase şi ulei.
Cînd a scăzut se pune verdeaţa tocată şi se dă la rece. Se serveşte rece, aşezîndu-se pe platou adanc cu felii de lămaie fără coajă.
Separat se serveşte pilaf cu ciuperci rece.
Pofta buna!
Pur si simplu delicios! Recomand sa gatiti gasca cu masline.