Gasca salbatica cu vin
PrinteazaGasca salbatica cu vin din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel.
- 1 gâscă
- 200 g unt
- 200 g untură gâscă
- 1 kg ceapă
- 2 căpăţâni usturoi
- 1 litru vin alb de masă
- sare
- piper
- 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete
- 250 ml vin alb dulce
- mărar
- cimbru
- leuştean
- pătrunjel
Mod de preparare:
Gâscă golită şi tăiată bucăţi se freacă cu piper şi usturoi.
Se încinge untul împreună cu untura, apoi se potriveşte gâscă în cratiţă .
Rumenirea se face la început pe foc iute, să închidă porii se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun un sfert de oră la inmuiat.
Se încălzeşte 1 litru de vin alb sec şi se toarnă peste carne se taie roşiile, se adaugă la fiertură cu buchetul de ierburi, sare, piper. Se acoperă bine şi se dă la cuptor 4-5 ore, la foc mic.
Pofta buna!