Gasca salbatica la cuptor cu garnitura de castane glasate, bureti sotati si verzisoare cu costita afumata
PrinteazaGasca salbatica la cuptor cu garnitura de castane glasate, bureti sotati si verzisoare cu costita afumata
- 1 gască pînă la 3 kg
- 500 g castane
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 120 g costiţă afumată
- 1 lingură făină
- 150 g smantană
- sare
- piper
- cimbru
- 1,500 kg varză creaţă
- 1 l supă
- 400 g bureţi
- ulei
Mod de preparare:
Se frige la cuptor gasca înăbuşită, cu sare, piper, cimbru, ulei, ceapa tocată, zarzavatul tăiat şi puţină supă sau apă.
Cînd este gata se scoate gasca şi se face sosul cu făină şi supă, se fierbe 15 minute, se strecoară şi se pune smantană cu care se mai fierbe 5 minute.
Gasca se tranşează şi se aşază pe platou garnisită cu castane in sos, cu bureţii sotaţi şi cu varza se opăreşte varza, se fac verzişoare mici, se aşază pe felii de costiţă şi se fierb înăbuşite cu supa si puţină grăsime.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Foarte gustoa! Reteta asta merge si la o masa festiva; sa-i incantam pe invitati.