Gasca salbatica la cuptor cu vin

Printeaza

Gasca salbatica la cuptor cu vin din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel.

Ingrediente:Gasca salbatica la cuptor cu vin

  • 1 gâscă
  • 200 g unt
  • 200 g untură gâscă
  • 1 kg ceapă
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 litru vin alb de masă
  • sare
  • piper
  • 1 kg roşii descojite în bulion
  • 250 ml vin alb
  • mărar
  • cimbru
  • leuştean
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Gâscă golită şi tăiată bucăţi se freacă cu piper şi usturoi.

Se încinge untul împreună cu untura, apoi se potriveşte gâscă în cratiţă. Rumenirea se face la început pe foc iute, se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun un sfert de oră la inmuiat lângă gâscă rumenită.

Se încălzeşte 1 litru de vin alb sec şi se toarnă peste carne se taie roşiile, se adaugă la fiertură cu buchetul de ierburi, sare, piper. Se acoperă bine şi se dă la cuptor 4-5 ore, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.