Gasca salbatica la cuptor
PrinteazaGasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Piept de gasca umplut cu praz si mar
- Gasca cu legume la cuptor
- Cum se prepara Sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară (VIDEO)
- 1 gâscă (are între 2-4 kg)
- 200 g unt
- 200 g untură gâscă
- 1 kg ceapă
- 2 căpăţâni usturoi
- 1 litru vin alb de masă
- sare
- piper
- 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete
- 250 ml vin alb dulce
- mărar
- cimbru
- leuştean
- pătrunjel
Mod de preparare:
Gâscă golită şi tăiată bucăţi se freacă cu piper şi usturoi.
Nu trebuie fezandată e mai bună cu cât e mai proaspătă.Se încinge untul împreună cu untura, apoi se potriveşte gâscă în cratiţă .
Rumenirea se face la început pe foc iute, să închidă porii se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun un sfert de oră la muiat lângă gâscă rumenită focul e acum mic şi bleg.
Se încălzeşte 1 litru de vin alb sec şi se toarnă peste carne se taie roşiile, se adaugă la fiertură cu buchetul de ierburi, sare, piper. Se acoperă bine şi se dă la cuptor 4-5 ore, la foc mic.
La sfârşit se degresează, se scot ierburile, se descoperă, apoi se adaugă şi vinul parfumat şi dulce pentru încă o jumătate de oră de clocote şi splendide rumeniri.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gasca salbatica la cuptor