Gasca salbatica marinata
PrinteazaGasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada.
- 1 gâscă
- 50 g untură
- marinata
Mod de preparare:
După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se.
Se taie în patru şi se pune într-un vas pentru marinare.
Se pun la fiert componentele pentru marinadă: 100 ml oţet, 300 ml apă, 200 ml vin, câteva felii de morcovi, ceapă, ţelină,foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare.
Toate se pun la fiert într-un vas acoperit, pentru 10 minute, după care se ia de pe foc şi se toarnă călduţă peste carne, ţinându-se apoi la loc răcoros.
Se întoarce carnea şi se ţine acoperită. Când se scoate din marinată, se şterge, se pune într-o tavă smălţuită, se unge cu untură, se toarnă puţină apă şî se introduce în cuptorul încins.
Se întorc bucăţile ca să se rumenească pe toate părţile, după care se continuă frigerea ca să se pătrundă carnea, la foc mic. In cazul în care carnea este tare, se adaugă puţină apă sau zeamă de marinată şi se mai lasă la cuptor la inabusit.
Pofta buna!