Gasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf
PrinteazaGasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf
- 1 gască de circa 3 kg
- 150 g peşte afumat
- sare
- piper
- cimbru
- 5 căţei usturoi
- 500 g roşii
- 6—8 ardei graşi
- 150 g măsline verzi
- 300 g mînătărci
- 150 g ulei
- 200 g orez
- 1 pahar vin
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune într-o tavă adincă şi seda la cuptor cu sare, piper, vin şi puţin ulei.
Cînd s-a fript pe jumătate (35 minute) se adaugă măslinele fără samburi, roşiile curăţate şi tăiate, ardeii şi minătărcile tăiate, usturoi, puţin zahăr şi sare apoi se dă din nou la cuptor, circa 40 minute, pînă ce gîsca este fragedă.
Separat se face un pilaf cu orez, supă şi ulei şi cînd este gata se amestecă cu compoziţia din tavă. Se aşază pilaful pe platou şi gîsca se tranşează (taie) şi se aşază peste pilaf.
Separat la sosieră se serveşte sos spaniol.
Pofta buna!