Gasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf

Printeaza

 Gasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf

Ingrediente:Gasca salbatica impanata cu peste afumat cu garnitura de masline, rosii, ardei si manatarci la cuptor si pilaf

  • 1 gască de circa 3 kg
  • 150 g peşte afumat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5 căţei usturoi
  • 500 g roşii
  • 6—8 ardei graşi
  • 150 g măsline verzi
  • 300 g mînătărci
  • 150 g ulei
  • 200 g orez
  • 1 pahar vin
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:
Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune într-o tavă adincă şi se­da la cuptor cu sare, piper, vin şi puţin ulei.

Cînd s-a fript pe jumătate (35 mi­nute) se adaugă măslinele fără samburi, roşiile curăţate şi tăiate, ardeii şi minătărcile tăiate, usturoi, puţin zahăr şi sare apoi se dă din nou la cuptor, circa 40 minute, pînă ce gîsca este fragedă.

Separat se face un pilaf cu orez, supă şi ulei şi cînd este gata se amestecă cu compoziţia din tavă. Se aşază pilaful pe platou şi gîsca se tranşează (taie) şi se aşază peste pilaf.

Separat la sosieră se serveşte sos spaniol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.