Gasca salbatica impanata cu sunca cu garnitura de cartofi ducesa, chiftele de spanac, fasole si ciuperci umplute
PrinteazaGasca salbatica impanata cu sunca cu garnitura de cartofi ducesa, chiftele de spanac, fasole si ciuperci umplute
- 1 gască de circa 3 kg
- l/4 l vin
- 1 păhărel de coniac
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g făină
- 1,500 kg spanac
- 400 g fasole fidea
- 12 coşuleţe coapte din aluat fraged
- 1 cutie mare de crabi sau 25 cozi de raci
- 150 g file afumat
- 20 ciuperci mari
- 400 g cartofi
- 4 ouă
- 150 g unt
- 100 g grăsime
- 1 l supă
- 2 cepe
- 100 g zarzavat
- 3 linguri sos brun
- puţin oţet
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală gasca cu puţin oţet diluat, se împănează cu file şi se frige înăbuşită la cuptor cu sare, ceapa tocată, zarzavatul tăiat şi puţină supă.
Pe parcurs se unge cu sosul din tavă. Cînd este bine rumenită se scoate şi se face sosul în tavă cu 1/2 lingură făină, supă, sosul brun şi vin, se fierbe 15 minute apoi se strecoară.
Gasca se tranşează, se aşază pe platou cu cartofii ducesa umpluţi cu cozi de raci fierte, chiftele de spanac, fasolea fidea fiartă şi dată în unt şi ciupercile umplute.
Cozile de raci se taie, se amestecă cu sos alb gras şi coniac şi se umplu coşuleţe cu cartofi care se pun pe platou între garnituri.
Sosul se serveşte la sosieră .
Pofta buna!