Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

Printeaza

 Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

Ingrediente:Gasca salbatica umpluta cu garnitura de piure de cartofi si legume sotate

  • 1 gască a 3 kg
  • ficatul şi pipota de la gîsca
  • 300 g carne porc
  • 1 felie franzelă
  • ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 pahar vin
  • 1/2 lingura făină
  • 80 g costiţă afumată
  • 2 cepe
  • 100 g zarzavat
  • 400 g carote
  • 400 g mazăre
  • 1 conopidă
  • 600 g cartofi
  • 1 le­gătură pătrunjel
  • 100 g unt
  • 100 g untură de gască
  • 300 g fasole fidea

Se scot pulpele şi piepţii de la gîscă şi se prepară pentru umplut. Din pulpe se scot oasele interioare şi se platează (bat) puţin.

Pipeţii se taie cu un cuţit tăios . Tocătura se face din ficat, pipotă, 300 g carne de porc, franzelă înmuiată şi stoarsă care se dau prin ma­şina de tocat şi se amestecă cu sare, piper 1 ou.

După ce s-au umplut piepţii şi pulpele.(copanele) se frig la cuptor într-o tavă unsă cu grăsime şi cînd sant rumenite se scot şi se face sosul cu făină, costiţă şi vin şi se fierbe 30 minute.

Se strecoară acest sos peste carne şi se mai fierb împreună 20 minute. Separat se face un soclu din piure de cartofi care se amestecă cu 1 lingură făină, sare şi ou si se gratinează.

Soclul se pune pe platou. Pe el se aşază carnea şi se gar­niseşte cu buchete de legume fierte, date prin unt şi verdeaţă tocată (mazăre, fasole, conopidă şi morcov).

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Un preparat destul de complex. O sa fac si eu gasca cu pire si legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.